Feyenoord fans in Hongarije
Hand in Hand


Het Legioen  is de naam van de supporters en fans van onze club

 Feyenoord Rotterdam .


Feyenoord heeft één officiële supportersclub, de Feyenoord Supportersvereniging.  De FSV is volledig onafhankelijk en heeft vanaf 2006 ongeveer 23.000 leden.  De FSV heeft als doel tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van Feyenoord-fans, en ook als brug te fungeren voor een betere communicatie tussen de club en de fans.  Elke thuiswedstrijd produceert de FSV het officiële wedstrijdprogramma in plaats van Feyenoord zelf. FSV organiseert ook speciale evenementen die bekend staan ​​als "supportersavonden",  regelt reizen voor uitwedstrijden en de mascotte voor thuiswedstrijden, en neemt deel aan Feyenoord-projecten zoals Supporters Platform, TIFO-team, Kameraadjes en de jaarlijkse Open dag. Het Supporters Platform is in augustus 2005 opgericht om de communicatie tussen club en fans te verbeteren  Binnen de FSP hebben ongeveer 60 supporters continu contact met de staf van de club om clubzaken te bespreken.  Ongeveer vijf keer per seizoen wordt er een open bijeenkomst georganiseerd voor alle andere Feyenoord-supporters die bereid zijn te bezoeken, te luisteren en uitleg te bespreken.

In 1998 vroeg de Feyenoord Supporters Vereniging zich af of het niet mogelijk zou zijn om vooral tijdens belangrijke wedstrijden meer sfeer in het stadion te creëren. Het resultaat was dat er voorafgaand aan de wedstrijden van Feyenoord een paar enorme vlaggen werden geproduceerd en in het stadion werden gebracht. De vlaggen waren een succes, maar mensen begonnen te vragen om meer activiteiten en er werd een ontmoeting tussen fans en officials geregeld. In 2000 kreeg Harry Veth toestemming om een ​​groep van vijf Feyenoord-fans op te richten, TIFO-team Feyenoord Rotterdam genaamd. Naast het maken van meer vlaggen en kleine stukjes papier die vrijkwamen van het tweede platform, begon het team ook grotere activiteiten te organiseren. De eerste grote activiteit vond plaats op 10 december 2000 toen Feyenoord tegenover Ajax stond en 40 mistmachines werden geactiveerd toen de spelers het veld betreden.  In de jaren daarna werden er veel verschillende en diverse activiteiten gehouden om de sfeer in het stadion te verbeteren. Het TIFO-team van Feyenoord werd ook in het buitenland beroemd en de Italiaanse stichting TIFO kende Feyenoord de Best of TIFO Award 2000/2001 toe. 

Kinderen die Feyenoord steunen tussen 0 en 12 jaar kunnen lid worden van de groep "Kameraadjes". De kameraadjes krijgen volgens Feyenoord een veelzijdigheid aan kleine snufjes en voordelen.  Leden van de Kameraadjes ontvangen het tijdschrift Kameraadjes, een gratis stadiontour en een welkomstgeschenk.  Tijdens een seizoen, een aantal evenementen voor Kameraadjes leden worden gehouden, zoals: een Sinterklaasfeest , speciale evenementen tijdens Feyenoord dag openen en de eerste training van het seizoen, beach soccer toernooien en voordelen bij het bezoeken van een Feyenoord thuiswedstrijd. Anno 2006 zijn er 26.500 Kameraadjes. 

tekst Wikipedia


Bellen